English Day!

My office currently have a new rules, new habits, new culture or whatever! We all the employee should be speak, write, and do any other communications way in English :p We called it Kamis Singlish. Hahaha.

Because our accent more likely heard Singaporean neither British nor American. Lol. And for some people, today is the silent day and or body language day ๐Ÿ˜€

Oh ya, and for the people who talk bahasa accidentally. They have to sing a song at office lounge every Monday at lunch time :)) with a English lyricsย of course ๐Ÿ˜€

However, it’s quite fun and also difficult tho :p because people who become a victimย will trapped other people to sing along together haha.

Oke, wish me luck for today Kamis English ๐Ÿ˜€ And sorry for my bad english :p

Have aย fantabulous day!

Iklan

20 thoughts on “English Day!

  1. Clarissa Mey September 11, 2014 / 1:13 pm

    Wahaha, so today is silent day in your office right! Just like what I used to in my junior high school, they also chose thursday as the english day for all the teachers and students.. and that rule had taught me a lot about body language and be silent at school, just every thursday of course ๐Ÿ˜›
    Good luck mba Puji, wish u not trapped into the lounge this monday hahaha

    • Puji September 11, 2014 / 1:15 pm

      Hahahaha thank you Mey. We have to think first if someone (office mate) try to speak or even write email in bahasa. Just reply them in english, so we are safe. Lol :p

  2. nyonyasepatu September 11, 2014 / 1:37 pm

    Good luck Puji :0 semoga gak kecelakaan kamu kebablasan pake bahasa indo ya hehe

    • Puji September 11, 2014 / 1:38 pm

      Haha, udah ada yang gagal gara2 ngomong “mau tau banget” hahahaha

  3. cumilebay.com September 11, 2014 / 1:39 pm

    buat yg ngak bisa ngomong ingris, beneran kesiksa yaa dan yadi beneran silent day hua hua

    • Puji September 11, 2014 / 1:40 pm

      Haha iya, biasanya pake bahasa tubuh tau bawa kamus aja ๐Ÿ˜€

  4. joeyz14 September 11, 2014 / 2:53 pm

    Buahahahaha…..asli ini kocak banget ji….
    Ada jebakannya yak…ahhh tapi gpp kadang emang musti begitu. Dulu wktu kuliah jg gt…satu kata bahasa ind. Kena 500 perak..dikumpulin buat makan2 ramean hehehe

    • Puji September 11, 2014 / 2:56 pm

      Iyaa kalo udah ada yg kejebak, pasti langsung ngajak2 orang haha

  5. Lorraine September 11, 2014 / 6:33 pm

    Perusahaan internasional dan banyak klien internasional ya Puji sampe mewajibkan pegawai bahasa Inggris? Good luck with that!

    • Puji September 11, 2014 / 6:35 pm

      Bukan mba perusahaan lokal ko ๐Ÿ˜€ dan kliennya juga orang indonesia hihi, kata pak bos supaya terlatih ngomong english ๐Ÿ™‚

  6. mrspassionfruit September 11, 2014 / 6:42 pm

    Jadi inget jaman waktu kecil kalo les Inggris di Eloquence, kalo ngomong bahasa Indonesia langsung distrap suruh scott jump ato push up! Hahahaha. Amburadul2 pun terpaksa deh cas cis cus walo belepotan!

    • Puji September 11, 2014 / 6:46 pm

      Iya disini juga paksain aja walopun ga ngerti grammarnya salah atau bener hihi

      • mrspassionfruit September 11, 2014 / 6:47 pm

        Salam kenal yah mba Puji ๐Ÿ™‚
        Iya dulu aku sebel banget sama les di sana, tapi ternyata emang bagus juga karena mau gak mau ngomong lama2 jadi gak malu ngomong deh hehehe.

      • Puji September 11, 2014 / 6:53 pm

        Iya salam kenal juga yaa ๐Ÿ™‚ aku sudah follow mba mariska juga ๐Ÿ™‚

  7. Crossing Borders September 11, 2014 / 10:28 pm

    Mending ngomong dengan grammar berantakan deh daripada di suruh nyanyi..hihihi..

    • Puji September 12, 2014 / 6:56 am

      Iya bi, nyanyi yg ada stress semua dengernya haha

  8. suriyatifang September 12, 2014 / 12:40 pm

    Di kantorku kemarin juga sempet ada English day pas hari jumat tapi.
    Jadi sunyi senyap karena banyak yg ga ngmg takut salah diketawain hahaha

    • Puji September 12, 2014 / 1:17 pm

      haha seru ya ๐Ÿ˜€

  9. Indah Susanti September 17, 2014 / 3:28 am

    Happy practising!! ๐Ÿ˜€ hope you dont have to sing..

    • Puji September 17, 2014 / 7:31 am

      Thank you mba ๐Ÿ˜€

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s